torstai 31. joulukuuta 2015

Taitojen kartuttamista







Ompelustudion avajaiset 12.7.2015



14.7.2015

Työpisteen rakentaminen on vienyt harrastusta taas uudelle tasolle. Kertyvät kangaspinot olisi vielä hyvä saada järjestettyä hyllyihin, mutta rakentelen ja sisustan työpistettä pikku hiljaa - mihinkään ei ole kiire.

Olen ottanut tavoitteekseni opetella säännöllisesti jokin uusi taito. Olen ommellut innostuneena vaikka minkälaisia kankaita ja luomuksia- osa on onnistuneita, osa ei - mutta jotta taidot karttuisivat, on opeteltava kunnolla joitakin perusteita. Tein erittäin onnistuneen kirjalöydön Akateemisesta kirjakaupasta: löysin Tilly Walnesin Pistoksissa, ompele itse lempivaatteet -teoksen, joka johdattelee aloittelevan ompelijan aina koneen käyttöön otosta ohje ohjeelta ensimmäisten vaatteiden ompelemiseen saakka. Edistyneemmälle ompelijalle kirjassa on paljon hyviä ja käytännönläheisiä tuunausvihjeitä ja kädestä pitäen ohjeet kaikkiin perustaitoihin.





Kirjan aukeamat ovat selkeitä, ohjeet ovat erittäin helpot ymmärtää, ja kaikkiin teoksessa esiintyviin vaatteisiin on mukana paperikaavat.




Sen lisäksi, että teos houkuttelee selaamaan ja lukemaan, se on erittäin hyvin kuvitettu: valokuvat ovat herkullisia ja houkuttelevat saman tien kokeilemaan.

Teoksesta opin erittäin simppelin tavan rypyttää helposti todella hyvää rypytysjälkeä. Kolmilankarypytys tehdään omelukoneella. Valitse piston pituudeksi 4 ja löysää ylälangankiristintä, niin saat löysää harsinommelta. Ompele poimumerkkien väliin kolme kerrosta harsinommelta, jätä langanpäät pitkiksi.


Vedä lankoja molemmista päistä ja sovita rypytys sopivaksi ommeltavaan vastakappaleeseen.


Rypytysjälki on erittäin tasainen.


Marimekon outletista löysin ihanaa kukkakangasta, josta syntyi seuraava tunika.





Marimekon puodista on myös tämä sydänkuviotrikoo. Kukkatrikoon tavoin tässäkin kuosissa on jotakin retroa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti