torstai 31. joulukuuta 2015

Saman kaavan variointia

12.7.2015

Rakensin itselleni työpisteen - ompelustudion - kuntosalina toimivan entisen tyttöjen huoneen ikkunan pieleen. Takanani on kuntosalilaitteisto, joten jos paikat jumittuu, on apu lähellä.

10.6.2015

Näyttäisi siltä, että meillä on jälleen kylmä kesän alku, taas sataa vettä ja lämmintä on alle kymmenen astetta. Onkin mukava kaavoittaa ja leikata kankaita, kun ulkoilma ei oikein kutsu, mutta toisaalta olisi mukava päästä käyttämään kesäasuja. Malli, jossa on toppimainen yläosa ja levenevä helma, osoittautui niin käyttökelpoiseksi, että olen ommellut siitä useita erilaisia variaatioita. Tämä malli, jossa on verkkomaista, joustavaa tylliä yläosassa ja pilkullista jerseytä alaosassa, on suosittu - olen ommellut jo useamman kappaleen hieman erilaisista kankaista.



Pallokuosi on pirteä.


Pienipilkkuisesta kankaasta olen ommellut useamman kappaleen.





Seuraavissa versioissa on yläosassa joustava harsomainen, pallokuvioinen ohut kangas ja alaosa tummansinistä pallokuvioita ja mustavalkoinen jersey.






Nämäkin ovat onnistuneita kokeiluja samalla mallilla. Erityisen paljon pidän ruutukuvion ja tummansinisen trikooyläosan yhdistelmästä, mutta mustaharmaaraitainen velourmekko on lämmin oloasuna. Siihen lisäsin kätevät taskut pikkutavaroille.



Ruutukuvoinen kangas on todella ohutta ja hulmuavaa joustava neuletta ja se laskeutuu erittäin hienosti.






Sama malli hieman muunneltuna tuotti taas hieman erilaisen lopputuloksen: toppiin lyhensin ja kavensin helmaa. Perustoppeja ei ole koskaan liikaa.





Nanson puukuvioinen trikoo ja R-collectionin tummansininen trikoo yhdistyvät seuraavassa sporttimekossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti