torstai 31. joulukuuta 2015

Kevättä kohden ommellen

Kevät tulee kesäisistä kankaista

8.1.2015
Työkuviot pyörähtivät kevätlukukaudeksi taas vakiintuneeseen uomaansa, ja aikaa harrastuksille on taas vähemmän. Saumuri ei ole kuitenkaan pölyttynyt varastossa, vaan aina kun on sopivan pitkä tauko velvollisuuksien lomassa, tartun taas saksiin ja ulkomailta tilaamiini kankaisiin. Suunnittelusta, leikkaamisesta ja kankaiden voimaannuttavasta käsittelystä tulee todella paljon energiaa tehdä muitakin arkisia askareita, vaikka koneen ääressä seisominen saa jalkani kramppaamaan.
    Olen edennyt ompelussa erehdysten ja onnistumisten polkua. Kun kankaita tilaa netistä, niiden koostumus selviää vasta lopullisesti, kun tilaus tulee kotiin. Olen huomannut, että koko 36 ei tarkoita kaikkien kankaiden kohdalla samaa asiaa; on hyvin erilaista tehdä istuva vaate paksusta tai ohuesta puuvillasta kuin joustoneuleesta tai eri tavalla joustavasta jerseystä. Hukkapaloista teen pieniä vaatteita harjoittelumielessä, tässä muutama esimerkki:





Pieniä mekkosia, hameita ja sortseja on kiva ommella välipalana, ja onneksi niille löytyy pieni käyttäjä! Miestenvaatteisiin minun ei ole tarvinnut kajota, kiitos hienovaraisten kommenttien, mutta T-paitoja olen tehnyt isolle ja pienelle pojalleni - kangas on erittäin pehmeää, harjattua trikoota.



Olen jotenkin erityisen mieltynyt värikkäisiin kuoseihin. Värinäköni on sen verran kärsinyt, että hempeät sävyt ja pastellivärit näyttävät äkkiä likaisilta. Netistä tilaamani kangas onkin yllättäen ollut erivärinen kuin luulin tilanneeni - erityisesti harmaan, ruskean, mustan ja vihreän eri sävyt eivät erotu kunnolla. Sen vuoksi tulen suosineeksi selkeitä kontrasteja ja värejä, mutta etsimisessä on varmaankin vielä värien balanssi ja erilaiset tyylikkyysnäkökohdat. 
   Seuraavat kankaat suorastaan puhuivat päästä syntymään kesäisiksi tunikoiksi ja mekoiksi, ja toiveissa onkin erityisen lämmin ja aikainen kevät, jotta pääsen niitä kokeilemaan!


Tämän tunikan kangas on sileää ja joustamatonta, mutta todella hienosti laskeutuvaa polyesteriä. Malli on väljä ja ilmava.



Tästä mallista teen myös valkoraidallisen, kesäisemmän mekon ja sporttisen mustavalkoisen, hieman lyhythelmaisemman version - kaava on todella toimiva! Hieman tämä vaatii aikaa ja askartelua, sillä sekä edessä että takana on viisi eri paneelia päälitikkauksineen, mutta toisaalta versiointi tuottaa sitäkin erilaisempia malleja.




Tämä unelmanohut puuvillavoilee suorastaan kutsuu hellepäiviä - kangas on läpikuultavan ohutta ja keveää, mutta ei läpinäkyvää. Tätä teksisi mieli tilata lisää.


Tämä kangas on hyvä esimerkki mielikuvien voimaa ja iloa tuottavasta ominaisuudesta. Materiaali on erityisen hulmuavaa ja laskeutuvaa ohutta joustojerseytä, ja kankaan ominaisuudet ja hipahtava retrokuvio vievät ajatukset todella voimakkaasti aurinkoiselle hiekkarannalle ja unelmalomamatkalle! Tuntuu siltä, kuin matka olisi jo tehty!

En ole hameihminen, mutta halusin kokeilla yksinkertaista hamemallia sellaisesta kankaasta, jonka värimaailma tuntuisi mekkona tai tunikana liian tummalta. Tämä oheinen kellohameen malli on hurmaava: helma ulottuu hieman polvien yläpuolelle ja hulmahtaa pyörähtäessä täyteen ympyrään. Helmaan jätin luonnonvalkoisen huolittelureunan näkyviin hieman särmää antamaan. Kokeilen samaa mallia ehdottomasti myös kesäisempien kuosien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti