torstai 31. joulukuuta 2015

Kesä kuluu ommellessa

3.6.2015

Juhlat on juhlittu ja suvivirret laulettu. Kesäloma alkoi kiireen merkeissä ylioppilasjuhlineen ja juhlahumusta toipumisineen. Juhlaviikolla siivosin ompelukseni varastoon piiloon, mutta loman alku merkitsee minulle ennen kaikkea vapaata askartelua harrastusten parissa. Koneet laulavat siis jälleen niin paljon kuin ehdin ideoida uusia kaavoja ja hamstrata kankaita.

Tein ohuen verkkokankaan ja keveän joustoneuleen yhdistelmästä tyttömäisen, liehuvan mekkosen, josta tuli heti useampi varaus. Musta joustava verkkotrikoo ja sininen kangas toimivat hyvin yhdessä, ja erityisen hieno tuli mustapilkkuisesta jerseyn ja verkkoyläosan yhdistelmästä. 








Seuraava malli vaati hieman kaavojen sommittelua ja erityisesti se haastoi kankaat, sillä kaulus näyttää hyvin erilaiselta pehmeän trikoon kanssa kuin jäykässä puuvillakankaassa. Lopputuloksista tuli silti aika onnistuneita, vaikka trikooversio vaatikin yhden purkukierroksen, kun vyötärön etu- ja takakappaleen kuvio ei ensin sattunut kohdilleen. Tummansinivalkoisessa mallissa madalsin kauluksen reunaa ja lisäsin resorin.







Kukkakuviot ovat viehättäviä ja hieman juhlavampia puuvillakankasina toteutuksina.





Alkukeväästä löysin mukavan ja monikäyttöisen raglanhihaisen peruspuseron kaavan, josta on tullut jo aika monia versiota. Ehdoton suosikkini on seuraava värikäs, graafinen kangas.







Mustan neuleliivin kanssa tämäkään versio ei ole mielestäni hullumpi. Pidän pirteästä kukonaskelkuviosta.





Kevään viimeisille juhlakahveille pyöräytin tämän hieman pidemmällä helmalla.




Vain mielikuvitus on rajana kankaiden yhdistelemisessä ja värien sommittelussa. 













Lasten myssyt, mekot ja T-paidat sekä marjastuspipot ovat hassuttelua ja hyötyä: pienet hukkapalat tulevat tehokäyttöön.












Tämä trikoomekko on malliltaan hyvin kaunis, ohutolkaiminen mutta istuva.




Ompelukokeiluna syntyi seurraava liivin malli, joka on aika hauska, mutta toteutus oli sitäkin vaikeampi.



Tämä malli on vaativa vyötärön poimutuksineen ja vinokaitalekauluksineen. Kangas on aika rohkean värikästä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti