torstai 31. joulukuuta 2015

Kangertelua ja kömmähdyksiä

6.4.2015

Ompeleminen kerta kaikkiaan vie vain niin mukanaan, että se alkaa olla jo hankala tilankäytöllinen ongelma: vaatekaappini pursuaa erilaisia kokeiluja. Haluan kuitenkin kokeilla erilaisia toimivia kaavoja erilaisiin kankaisiin, ja kunnianhimo kasvaa koko ajan. Tämä kokeilu oli melkein kuitenkin liikaa kyvyilleni ja on vienyt ylivoimaisesti eniten aikaa. Aion kokeilla mallia kuitenkin vielä ainakin kerran, sillä ihan täysin tyytyväinen en ole lopputulokseen. Ajattelin, että puuvillainen kangas vaatisi väljemmän leikkauksen, mutta malli itsessään on väljä, joten tunika on aavistuksen liian iso.




Kukkakuvioista olen näköjään siirtynyt hieman graafisempiin kuoseihin, mutta värit ovat edelleen tärkeitä. A-linjainen reilusti levenevä malli on miellyttävä.












Tällainen kömmähdys (alla olevat kuvat) voi sattua vain amatöörille, leikkasin kuvion väärin päin ihan ilman mitään ajatusta. Huomasin koko kuvion oikeastaan vasta sovittaessani tunikaa päälleni. Päätin, että huumoriakin pitää olla, joten tämä on Nurinkurin-kokoelmastani ensimmäinen ompelus, ja sen nimi on Elefantti selällään. Kokoelmaan tulee varmasti lisää töitä, siitä ei ole epäilystäkään!






Erityisen paljon pidän tästä keväisen kirkkaasta, graafisesta kankaasta. Olen ollut arka kokeilemaan V-kaulusta, mutta taisin keksiä, miten sen voi ommella siististi, kun leikkaa ja ompelee resorin sauman jo valmiiksi vinoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti