torstai 31. joulukuuta 2015

Heinäkuun satoa

20.7.2015

Sain toimeksiannon ommella kesämekkosia kahden eri kaavan mukaan. Asiakas toi kankaat ja mekkojen mallit, joista ompelin varmaan tusinan verran eri variaatioita. Kukkakuosiset kesämekkokankaat vievät itsepintaisen optimistisesti ajatukset kuumiin hellepäiviin, mutta vielähän kesää on jäljellä, vaikka helteitä edelleen odotellaan.

Tämä kangas on silkinsileää ja pehmeää ohutta velouria, ja se laskeutuu ihanasti, koska kankaassa on kuitenkin vahvuutta normaalia enemmän. Tämä kesämekkonen on kellohelmainen sivukaitaleiden leveiden leikkausten ansiosta.





Tämä kukkakuosi puolestaan on ohuen ohutta trikoota ja hulmahtaa helmasta ihanasti.




Mekon malli mahdollistaa myös väriblokkien käytön; tässä on Nanson kukkatrikoo ja R-collectionin pehmeä vihreä trikoo.



Raikkaan punainen kesämekko pienine valkeine pilkkuineen.





Tässä puolestaan on erittäin yksinkertainen peplum-helmainen malli syvään uurrettuine selkämyksineen. Helman pituutta säätelemällä saa joko kauniin tunikan tai mekon. Eurokankaan alennuksessa oli erittäin kauniita retrokuosisia neuloksia, jotka hieman tukevampina sopivat tähän malliin erityisen hyvin.






Samanlaisia kuoseja löytyi sekä hempeän lohenpunaisina, mintunvihreinä ja kirkkaamman oranssin ja luonnonvalkoisin yhdistelmin.







Tämä mintunvihreä hempeän vaalea mekko on juhlava neuleen ja kesäkorkkareiden kera.


Tässä oli erityisen kiinnostava kangas: silkinsileä liukas polyakryyli valuu sormien lävitse erivärisinä raportteina, eikä yksikään osista ole saman värinen. Materiaalin puolesta tämä on erityisen käyttökelpoinen rantatunikana.




 Vaalean sininen kangas on laadukasta, ohutta Guessin trikoota.




Tämä mekkonen tuli vielä tehtyä, vaikka sade ropisi itsepintaisesti jo useampana päivänä peräjälkeen ja mittarin lukemat kipuavat hädin tuskin kymmenen yläpuolelle -heinäkuussa!





Jostakin syystä olen erityiosen mieltynyt pehmeään froteekankaaseen, vaikka se on materiaalina hiukan raskasta työstettävää. Luultavasti mieltymys johtuu siitä, että palelijan päällä ne ovat erittäin lämpimiä. Tässä seuraavassa topissa on tummansininen froteeyläosa ja luonnonvalkoinen froteealaosa, jossa vuorottelevat froteeraidat ja ohuet läpikuultavammat raidat.






Tämä toppi puolestaan on sinivalkoraidallista froteeta ja R-collectionin vahvaa trikoota.




Löysin erittäin toimivan pitkähihaisen trikootunikan mallin, josta voin ommella perusyläosia farkkujen kanssa pidettäväksi. Tästä ensimmäisestä kokeilumallista huomasin, että venekaula-aukko on liian leveä hartioilleni, joten muokkasin kaavan kaula-aukkoa pienemmäksi.




Jokin palapeli-/piparkakkuefekti on tässä trikoossa.




Jokin kangaslöytö on aarre; tämä kangas tuntuu unelta päällä, niin pehmeää ja laskeutuvaa se on. 





Kesämekoista en saa tarpeekseni - niitä on kohta loppuelmän varalle jemmassa.



Tässä hieman pidemmässä trikoomekossa on kuusi pitkittäistä helmapalaa, mikä mahdollistaa väriblokeilla leikittelyn.



Perustoppeja ja lyhythihaisia tunikoita ja puseroita tulee kokeiltua eri kuoseista. Mehujäätelö-karkkiraitainen toppi tytölleni.




Karamellivärin iloisuus on myös tässä olkaintopissa.





Seilorihenkisen trikoopuseron kaavat otin Nanson pikkutopista, pyöreä kurkistusaukko nauhoineen oli yllättävän helppo lisäys.




Lempitunikani kaavat löytyivät myös vaatekaapistani. Kun kangas kulahtaa liikaa, on kätevä ommella uusi tunika hyväksi osoittautuneesta mallista.







Tähän tummansiniraitaiseen tunikaan opettelin upotetun taskun istutuksen. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti