keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Kaksoisneulan käyttöä ja talvikuoseja


Ennen joululomalle jäämistäni kävin ostamassa tukun uusia tarvikkeita ja inspiroivia kankaita. Jouluhässäköistä selviydyttyäni tartuinkin ensimmäiseen taitotasohaasteeseeni, jota olen jo pitempään miettinyt. Ompelemisen viimeisin vaihe on ehkä kaikkein töisevin reunan huolitteluineen, kiinnityksineen ja päälytikkauksineen. Kaksoisneula hoitelee kaksi tikkaussaumaa kerralla.

Katselin tutoriaaleja ja käyttövinkkejä, ja kävin ostamassa sekä kapean että leveämmän kaksoisneulan. Alooittaminen olikin sitten uskomattoman helppoa, ja mietinkin, miksi emmin käyttöönottoa niin kauan!



Periaatteessa kaksoisneula huolittelee samalla kääntöpuolen, koska alle muodostuu siksak-ommel ihan itsestään, mutta pidän saumurin reunahuolittelun jäljestä enemmän. Päälleompelua varten täytyy vain silittää käänne ensin huolella, sillä kiinnitystä nurjalle puolelle ei tule. Saumurin reunavahvistus auttaa myös tuntemaan reunan paremmin.



Minulle ei tapahtunut mitään alkukommelluksia, vaan kaikkeen varautuneena olinkin ihmeissäni sujuvasta koneeni käynnistä - kaksi neulaa rinnakkain on todella ryhdikäs näky ja jälkikin ilo silmälle:)!


Ostin Eurokankaasta tämän ruskeanharmaan talvikukkakuosisen trikoon ja muuntelin Noshin tunikan peruskaavaa lisäämällä upotetut sivutaskut ja savupiippukauluksen. Kaulus tekee puserosta lämpimän.


Muuntelin Noshin tunikakaavaa myös vyötäisiltä hieman kaartuvaksi, se lisää istuvuutta.





Velourkaulahuiveja olen ommellut ehkä enemmän kuin kehtaan edes myöntää ;), mutta käytän kyllä niitä kaikkia mielialan ja muun pukeutumisen mukaan. Tämä lämpimänruskeasta, poltetun oranssin, turkoosin ja luonnonvalkoisen yhdistelmä on yksi suosikeistani.

Tämän tuubihuivin juju on toiseen  pitkään reunaan upotettu hapsunyöri. En ole ihan varma tuliko tähän hieman hapsuverhoefekti, mutta kaikkea pitää kokeilla :)!



Ompelin myös pehmeitä paketteja - yöpaitasetit pienelle tytölle ja pojalle sekä jotain muuta pientä.



Väriskaalat ovat pastellisävyjä ja pehmeitä trikoita muun muassa Majapuulta sekä pojalle tumman sinistä höyhenkuosia höyhensaarille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti