lauantai 15. kesäkuuta 2019

Uuden työtilan haltuunottoa


Muuttomme jälkeen tuli voimakas tarve ottaa tila haltuun ja kokeilla, miten leikkaaminen, kankaiden ja työtarvikkeiden käyttö ja häärääminen lähtisivät sujumaan uudessa tilassa. Muuton yhteydessä luovuimme olohuoneen isosta pöydästä, joka aiemmin toimi leikkuualustanani. Sen sijaan uuden keittiömme tilava tammipöytä saa jatkossa toimia leikkuualustana. (Ei kovin kätevää, jos on iso prosessi ja jokunen ruokailukin mahduttava saman pöydän ääreen :)




Ompelupisteeni paikka on vaihtunut pienemmästä makuuhuoneesta olohuoneen takaosaan, mutta olen saanut ompelupöydän, kankaat, helmitarvikkeet ja akvarellivarusteeni mieleiseeni järjestykseen. Isojen kangaspintojen levittämiseen käy olohuoneen lattia vallan hyvin. Huoneistossamme on harrastukselle otollinen fengshui ihan selvästi, flow on helppo saavuttaa.

Tein talven aikana tilkkuharjoitelmia, ompelin messuhankinnoista tunikoita, pussukoita, kasseja ja paljon muutakin mukavaa. Tilkkuharjoitelmat edelsivät hieman isompaa tilkkuprojektia (sen esittelen erikseen). Tässä muutama esimerkki.



Tässä on valmistumassa nuorimman pojan sänkyyn päiväpeite, silloin kun hän on lomilla käymässä kotona. Mallin löysin netistä muistaakseni Tilkunviilajan blogista, kuten seuraavan tilkkutyynynpäällisenkin mallin. Päiväpeitteen malli on pettävän yksinkertaisen näköinen, mutta siinä on paljon pieniä näkymättömiä paloja kulmakolmioissa (valkoisen palan reunakolmiot), joita saa mallailla kyllä huolellisesti :)!


 


Tässä tilkkutyynymallissa harjoittelin hieman vaativamman muotoisen palan sommittelua (salmiakki alkuperäisen mallin mukaisesti) ja päälytikkaamista.




Tyynynpäällistä varten joutuu kokoamaan hieman isomman palan kuin lopullinen tyynyn koko on, ja reunat siistitään lopuksi.



Lopullisessa versiossa näkyvät vinossa kulkevat päälytikkaukset.



Tein myös joustovelourista lapsenlapsille pehmeät sängynpeitteet herkullisista väreistä! Joustovelourin tilkkutyöstö on hyvin haastavaa, sillä kangas joustaa ja tahtoo helposti venyä ompelun aikana.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti