lauantai 15. kesäkuuta 2019

Muutosten vuosi

Käsityöblogini on ollut nyt jonkin aikaa hiljaisempi. Olen edelleen ommellut paljon, mutta huomattavasti maltillisemmin useammastakin syystä.

Kuopuksemme muutti kotoa pois opiskelemaan viime syksynä. Tähän kohtaan olimme jo valmistelleet myös oman muuttomme. Meillä on iso omakotitalo, jonka makuuhuoneet jäivät vähä vähältä tyhjiksi ja koko talo hieman liian suureksi asustella kahden. Laitoimme  talon vuokralle ja muutimme itse lähemmäs ydinkeskustaa uuteen kerrostaloon.




On aika iso muutos siirtyä isosta omakotitalosta pienempään kerrostalohuoneistoon, vaikka huoneisto itsessään on iso; 130 neliöön kuuluu 22 neliön lasitettu parveke ja näköala korkeuksista sekä merelle, kaupungille että loputtomana aukeavalle taivaalle. Pihasta ja puutarhasta luopumisen korvaajaksi saatiin siis valtava määrä valoa ja koko ajan muotoaan ja väriään muuttava taivas; valo muuttuu päivän ja pilvisyyden mukaan, mereltä nousevan sumun voi nähdä hyvin yksityiskohtaisesti ja illalla kaupungin valot tuottavat hienon taustamaalauksen. 









Saimme aika pian järjestettyä tilat harrastuksillekin, sillä ne oli jo etukäteen mietittynä. Muuton yhteydessä inventoin kuitenkin ison määrän käyttämättömiä kankaita ja harjoitteluompeluksia pois myymällä ja lahjoittamalla. Olen ommellut paljon harjoittelun vuoksi ja ottanut erilaisia tekniikoita haltuun. En pysty siis enää perustelemaan kasvavaa vaatevuorta harjoittelullakaan enää :), ja ei tunnu mielekkäältä tehdä tarpeettomia juttuja vain kaapin täytteeksi. Olen sisustellut talven ajan siis uutta kotia ja kesän lähestyessä myös parveketta. 





Minulla on myös kausivaihtelua siinä, mikä käsillä tekemisen muoto kulloinkin imaisee mukaansa. Tänä talvena olen tehnyt paljon akvarelliharjoitelmia sekä kirjoittanut vaihteeksi; jostakin syystä kirjoittamiseen on ollut iso tarve (ks. blogini Hetkien lävitse), ja silloin teen käsitöitä vähemmän. 

Nuorimman lapsen lähtöön ja pesän tyhjenemiseen ei osaa valmistautua, vaikka sen tietää olevan edessä. Osoittautui erittäin hyväksi ajatukseksi sijoittaa tähän kohtaan myös muita isoja elämänmuutoksia, vaikka tunnemyllerrykset ovat välillä olleet aika isoja. Kodin tyhjenemisen vastapainona on ollut kuitenkin uuden elämänvaiheen rakentamisen ilo. Haikeuden vastapainona on siis ollut koko ajan eteenpäin menemisen ja uusien raikkaiden tuulien puhuri. Värit ovat oikein virranneet minusta monin tavoin.






1 kommentti:

  1. Wynn Las Vegas and Encore vacation packages | JtmHub
    › packages › wynn-las-vegas › packages › wynn-las-vegas Find the 군산 출장안마 best deals 통영 출장마사지 on Wynn Las Vegas and 세종특별자치 출장샵 Encore vacation packages. 5-star accommodations, fine dining, a full-service 거제 출장마사지 spa, and a golf 구리 출장샵 course are some of the

    VastaaPoista