lauantai 15. kesäkuuta 2019

Koruvälipaloja


Helmitavaroiden järjestely sytytti myös koruaskeartelun innon. Niinpä yhden sateisen päivän aikana tehtailin erikokoisia rannekoruja - päivän mittaan niitä tulikin sitten sidottua muutama :).








Muuton yhteydessä tuli ajankohtaiseksi järjestellä myös korutarvikkeet omille paikoilleen. Yksi kätevä helmien säilytyspaikka on kompakti laatikosto. 



Kun kipinä koruaskarteluun sitten leimahti kunnolla liekkiin, kokeilin myös haastavampaa siemenhelmipunontaa. Minulla on pitkään ollut haaveena punoa pienistä helmistä näyttävä kääty. 



Ohje tähän työhön löytyy Beadwork-lehden numerosta 7/2018. Punos näyttää haastavalta toteuttaa, mutta on yllättävän yksinkertainen: siemenhelmien laskennassa pitää vain olla virkeät silmät ja laskupää koko ajan mukana.





Käädyssä on neljä väriä, joita vaihdetaan kaavan mukaan: toteutin mallini kullanvärisestä, mintunvihreästä, luumunpunaisesta ja turkoosista siemenhelmestä.
 











Punoksen ytimenä on 6 mm musta nyöri, ja nyörinpäinä nyörilukko, jossa on valmiiksi lukko-osa ja -ketju. 

Innostuin kokeilemaan myös memory-vaijeria, ja se osoittautui todella kivaksi työstettäväksi. Etelä-Suomen lomamatkalla kävin kivijalkaliikkeissä hankkimassa lisää materiaaleja, ja osoittautui, että syvän kadmiuminkeltaisia helmiä oli lähestulkoon mahdoton löytää. Värinä se on todella hieno turkoosinsinisen vastapari.






Nimensä mukaisesti memory-vaijeri muistaa muotonsa, eli rannekoruna siihen ei tarvitse valmistaa edes lukitusosaa, koru kietoutuu itsestään ranteen ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti