perjantai 14. heinäkuuta 2017

Melli Mello -löytöjä ja muuta mukavaa

Kun kiertelemme asuntovaunullamme pitkin Suomenniemeä, harrastuksenani on muun muassa kierellä paikallisia kangaskauppoja. Esimerkiksi Eurokankaan myymälät ovat eri kaupungeissa eri kokoisia ja sen mukaan tarjontakin vaihtelee. Sydämeni teki muutaman ekstravoltin Lappeenrannan Eurokankaassa, kun siellä oli puoleen hintaan esim. Melli Mellon kankaita, joita aina selaan netissä ja himoitsen, mutta joita en raski tilata, sillä ne ovat aika arvokkaita:



Nämä kolme kangasta ovat Melli Mellon vahvaa puuvillasatiinia, ensimmäinen on Belicia, alla oleva on Lolita. 




Luultavasti en pitkään aikaan ompele näistä mitään, vaan levitän ne ompeluhuoneeseeni ja vain hypistelen. Paksu puuvillasatiini sopii erinomaisesti kotelomekkoon, ja tykästyin erityisesti Ottobren Paisley-kotelomekon ohjeeseen, jolla olen ommellut jo muutaman kotelomekon puuvillasta. Tämä kolmas kangas on Garita.


Tein muitakin ekstrahyviä löytöjä samaisesta Eurokankaasta, muun muassa nämä retrohenkiset puuvillat käyvät erinomaisesti esim. kesäkasseihin:



Kotimaisilta suunnittelijoilta ovat nämä seuraavat puuvillasatiinit: Blossom by Elisabeth Salonen.




Ja Klapit Merja Palinin designia. 


Matkustellessamme kiertelen myös kaikenlaisten hyvien löytöjen toivossa ostoskeskusten alemyyntejä siinä missä hienoja maisemiakin. Koruja teen jonkin verran itsekin, mutta kaikkea ei voi tehdä itse, joten hyvät ja edulliset löydöt ovat ilahduttavia, kun ne kohdalle sattuvat. Lapppeenrannassa oli kiva koruliike, BijouBBrigitte, josta nappasin nämä rannekorut - niihin olen vähän heikkona :)!




Erityisen hieno statement-rannekoru on tämä pinkin värinen lasikivikoru.



Ohuesta puuvillaviskoosista taivuttelin myös tämän tunikan, jonka mallin muuntelin aika monesta tunikasta. Lisäsin leveyttä tekemällä rypytykset kaula-aukkoon sekä eteen että taakse, ja helmaan lisäsin pitkän, rypytetyn kaitaleen hulmahtelemaan: ohut viskoosi asettuu rypylle hyvin tasaisesti.


Kangaslöydön tein Oulun Löytö-Palasta ja tietysti vein pakanlopun :)!



3 kommenttia:

  1. Oletpa löytänyt nopeita kankaita. Itse en oikein ole Eurokankaasta löytänyt mieleisiäni kankaita.

    VastaaPoista
  2. Siis upeita , miksei nopeitakin kun Sinulla on tuttu kaava.

    VastaaPoista
  3. Totta, Eurokankaasta jää joskus hieman ohut olo, mutta joskus tekee hienoja löytöjä. En ole aiemmin käynyt yhtä isossa Eurokankaassa kuin Lappeenrannassa oli, ja siellä oli sellaisia merkkikankaita, joihin en ole aiemmin törmännyt kivijalkaliikkeissä. Kärsivällisyys siis kannattaa joskus :)! Ja mikä sen mukavampaa kuin päästä testaamaan taas lempikaavaa ;)!

    VastaaPoista