perjantai 14. heinäkuuta 2017

Puuvillan taivutteluyrityksiä ja Italian haaveita

Eurokankaan palalaarista löysin tämän kesäisen puuvillasatiinipalasen, joka houkutteli minua hyllystä koko kesän. Vasta tuleva Italianmatkamme sai minut tarttumaan tähän kankaaseen, joka puhui olevansa keveä kotelomekko kyllä ihan alusta saakka, mutta Suomen kesässä ei tähän mennessä sellaisille ole ollut tarvetta. Mekkomalli on Ottobren Paisley-kuvioinen kotelomekko, jonka leikkaus on hyvin yksinkertainen ja pikemminkin hieman A-linjainen kuin tyköistuva. Muotolaskokset ovat edessä rintojen korkeudella ja hartioissa takana.



Kankaan raitakohdistukset osuivat hienosti yhteen sivusaumoissa, ja kangas on joustavaa puuvillasatiinia, joten päälläkin se on mukava.




Taakse tulee niskaan piilovetoketju, ja muuntelin mallia hieman itse kaula-aukkojen ja hihojen huolittelun suhteen. Alkuperäisessä mallissa kotelomekko on vuorattu, mutta tein hyvin ohuesta trikooresorista kapean ja reunoiltaan niskaan uppoavan resorihuolittelun. Käänteet menevät ihan siististi vetoketjun alavaroihin, kun ne kääntää sisäänpäin ja ompelee käsin muutaman tikkauksen.




Kangas on sen verran vahvaa, että vuoriton ratkaisu on ihan hyvä, jos ajattelee kesäkäyttöä. Kun toteuttaa mielikuviaan, olo on niin kuin jo olisin käyskentelemässä Gardan rantateitä :)!



Tämä samainen malli tuntui niin mukavalta, että tein saman tien Majapuun Art Galleryn hienosta ja ohuesta Capsules, pallot -puuvillasatiinista tämän seuraavankin version.




Kun kangas on näin kaunis, se ei tarvitse mitään ylimääräisiä twistejä ympärilleen. Piilovetoketjunkin istuttaminen alkaa jo sujua! 










Olohuoneessamme on matkamuistoja edelliseltä Gardan-reissultamme, ja sinne nämä mekkosetkin taas palavasti tahtovat! Italia kutsuu! Pääsen kaivelemaan Venetsian pitsejä ja gobeliineja; en malttaisi odottaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti