lauantai 24. kesäkuuta 2017

Ompeluhuoneen sisustelua ja kesän odottelua

Onneksi tekemistä on riittänyt myös sisäpuuhissa, kun kesä on antanut odotella itseään. Hain Ikeasta kehyksiä, ja sijoitin joitakin akvarellejani ompeluhuoneen seinille. 



Käsityönurkkaukseni alkaa olla mukavan viihtyisä, ja pidän siitä, että asiat ovat järjestyksessä ja paikallaan, ja pienetkin esineet pysyvät tallessa.


Huoneen ilmettä on helppo muuttaa esimerkiksi vaihtamalla silloin tällöin uudet vesivärityöt kehyksiin.



Akvarellityöt ovat syntyneet oikeastaan värienkäytön harjoittelun sivutuotteena; haaveeni on joskus tuottaa omaa kangasta itse suunnittelemallani printillä. Kokeilen erilaisia värejä, muotoja ja tekniikoita. Pidän vesiväritöiden märkää märälle -tekniikasta, sillä se tuottaa sattumanvaraisia muotoja ja yllättäviä väriyhdistelmiä. 

Yhdistämällä märkää märälle -tekniikan, sienen avulla värin levittämisen ja suolarakeet tulee todella mukavan näköisiä pintatekstuureja.

Tässä lummemaalauksessa näkyy kiinnostava vesikasvitekstuuri, jonka tuotin yhdistämällä erivaiheisia tekniikoita. Työläintä on aina odotella yhden vaiheen kuivumista ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä.








Laskevan auringon kultaaman iltamaiseman tein harjoitelmana eräästä vesivärioppaasta. Tässä näkyy erityisen hyvin märkää märälle -tekniikan hienous: kun paperi kastellaan läpikotaisin, siihen vedetään valittuihin kohtiin väripigmenttiraitoja ja tiputetaan pigmenttiä läiskinä, lopputuloksena silmät kuvittelevat katsovansa utuista järvenrantamaisemaa. Värit levitessään ikään kuin tekevät työn puolestani.





Ompelustudioni on tietenkin ollut ihan myös ompelukäytössä. Kevään Suuren Käsityölehden perusmekon kaava on osoittautunut todella toimivaksi, ja olen ommellut siitä myös ystävilleni jo useamman mekon. Pidän hieman olkapäät peittävistä hihoista ja istuvasta vyötäröleikkauksesta. Parhaiten malliin sopii hieman tukevampi joustocollege tai frotee. Majapuun kukka-ja lintuaiheinen college on herkkä:




Housuja ompelen tosi harvoin, mutta pari lämmintä päivää tässä taannoin innostivat jälleen haaveilemaan helteistä, joihin sopisivat täydellisesti ohuesta viskoosista tehdyt hulmuavat, leveälahkeiset housut. Sivussa on piilovetoketju ja kädenmentävät taskut. Malli on Modasta. Vielä ei housuille ole ollut kovinkaan käyttöä, mutta jospa kesää sentään vielä olisi jäljellä :)!







2 kommenttia:

  1. Kauniita maalauksia, mitenkähän mahtavat olla siirrettävissä kankaalle?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! En suoraan vesiväritöitäni siirrä kankaalle, vaan teen paljon väriharjoitteluja ja kokeilen muotoja. Printit ovat vähän erilaisia, ja niitä olen tehnyt ja ideoinut ihan tietokoneella. Vesivärityöt ja maisemat ovat enemmänkin tunnelmointia ;)!

    VastaaPoista