torstai 4. toukokuuta 2017

Kivoja kuoseja kesäksi



Suuressa Käsityölehdessä (3 / 2017) oli useampikin hyvännäköinen kesämekkokaava. Ehdin kokeilla niistä kahta. Tästä lyhythihaisesta ja hieman kellohelmaisesta mallista on lehdessä erilaisia versioita, mutta tämä yksinkertainen malli toimii tukevan trikoon ja ohuen college-neuloksen kanssa todella hyvin. 




Pallokuvioinen ohut collegeneulos on jonkun kotimaisen kankaantoimittajan malli, en vain muista, mistä sen tilasin. Tähän mekkomalliin se sopii erittäin hienosti.



Kaula-aukon ja hihansuut huolittelin ihan yksinkertaisella kasoisneulahuolittelulla, alla on Framilon-joustonauhaa napakoittamassa reunaa. Mekko tuntuu päällä todella mukavalta, ja kun kangas on vahvaa, mitään ylimääräisiä makkaroita ei pursuile mistään :).




Tästä samaisesta mallista tein myös limenvihreän version R-Collectionin Pop up -myymälästä läytämästäni collegekankaasta. Yksivärisenäkin mekko on hieno, ja käy vaikka neuletakin alle ja leggareiden kanssa vaikka talviasuna, kun kangas on ryhdikästä.




Yksivärisen kokonaisuuden kanssa on helppo löytää erilaisia, sopivia asusteita.






Tämä seuraava mekko on samasta Suuresta Käsityölehdestä. Nanson suunnittelija Minna Sillanpään Tilkut-trikoomekko taipui hieman sovellettuna tähän seuraavaan mekkomalliini. Kangas on Majapuulta Lillestoffin kukkaköynnöstrikoota.




Jouduin lyhentämään mallia itselleni sopivaksi, mikä tarkoitti hieman työlästä muotolaskosten siirtelyä. Laskoksia on edessä ja takana vyötärön kohdalla. Halusin myös hieman kesäisemmän version, joten lyhensin hihat 3/4-osapituisiksi.



Kukkakuvio on kookas, joten on ihan hyvä, että malli on aika yksinkertainen. Mallissa on raglanhihat ja kaula-aukko huolitellaan alavaran avulla.




Kyllä kelpaisi kesän tulla ainakin mekkojen puolesta :)!




2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita, erityisesti tuo ensimmäinen mekko.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! On helppo tehdä nättiä, kun kangas on uskomattoman hienoa, riittää, ettei pilaa sitä :)!

    VastaaPoista