lauantai 25. maaliskuuta 2017

Kevät tulee jälleen värien mukana


Nanson palakankaiden pinkka on odotellut talven ylitse, sillä tiedän, että kunhan valo lisääntyy, kuosini kirkastuvat ja kankaat ohenevat. Vaikka pakkasista ei ole vielä edes selvitty, valon määrä vie ajatuksissa jo kohti kesää. 




Nanson värikkäistä trikookankaista tämä puutarhakuosinen valmistui pitkähihaiseksi tunikaksi, jossa on ohut vyötärönauha ja halkiot sivussa. Poistoerän violetin ja aniliininpunavalkoisin kuvioin somistettu kangas laskeutuu hyvin kauniisti vartaloa myötäilevässä trikoomekon mallissa. 



























Nanson kangasta on myös tämä sinivalkoinen hieman inkavaikutteita muistuttava kuviotrikoo, malli on sama trikoomekon perusmalli kuin edellinen. Näiden kanssa pitää hieman vielä odotella sopivia kelejä :).












Tämä kuvio vaati hieman kärsivällisyyttä kohdistamisen kanssa. Halusin nuolenkärkikuvion tisnalleen keskelle sillä tavoin, että vaakaraitakuvio muodostaa empirevyötärön illuusion. Sivusaumojen kuviot menivät kuitenkin melko hyvin kohdalleen.

Tämä seuraava ihana Znokin lehtikuvioinen trikoo taipui aika haastavaan Suuren käsityölehden malliin. Halusin kokeilla kietaisumallia, mutta kaava oli kohtuullisen haastava useine rypytyksineen. Rypytystä on etuolkasaumoissa, etuosan vyötärölle tulevassa kietaisuosassa ja takana keskiselän hartioihin kiinnittyvässä reunassa. 



Rypytyksineen ja alavaroineen tämä oli yksi työläimmistä malleista toteuttaa, mutta pikkumekkonen käy mukavasti sellaisenaan tai legginsien kanssa.




Kävimme hiihtolomalla Tukholman-risteilyllä, ja laivaputiikissa oli todella kauniita Desigualin mekkoja. Hintaa niillä oli sen verran, että ajattelin pihistää vain idean, ja kokeilla sitten kotona kaavoittaa samanmallisen ihan omin voimin.  Mekko on kaksikerroksinen: alla on hihaton trikoomekko, ja päälle tulee ohuesta sifongista kaula-aukosta ja olkasaumoista kiinnittyvä, edestä auki jäävä päälymekko.



Sifonkimekon käsivarren aukot laskeutuvat alemmaksi kuin alumekossa. Etureunan sifonkikaitaleet huolitellaan saumurilla ja käännetään. Osat kiinnittyvät päällekkäin kaula-aukossa, johon tulee myös sifonkiosan rypytys. Mallista tuli hyvin paljon samanlainen kuin laivassa näkemäni, mutta säästin muikean summan rahaa :).




Kesäisiä fiiliksiä herättivät myös nämä hauskat kovakuoriaskuosiset collegekankaat, joista tein pienille Ottobren kaavoilla hihattomat hupparit. Alle voi halutessaan laittaa pitkähihaiset T-paidat.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti