perjantai 6. tammikuuta 2017

Viidakon värit ja uuden vuoden lupaukset


Olen lisännyt ompeluharrastukseeni tason, johon en aiemmin pystynyt. Hankin sellaiset kuulokkeet, että voin nyt kuunnella ommellessani erilaisia puheohjelmia ja realitysarjoja, joita en muuten tulisi seuranneeksi. Aiemmin ompeluun keskittyminen oli niin intensiivistä, että se vei kaiken huomioni. 

Tulkitsen uudelle tasolle siirtymisen luontevuuden johtuvan siitä, että itse ompelutyö sujuu jo niin automaattisesti, että pystyn ajatuksissani seuraamaan myös kiinnostavia tarinoita ja ihmiskohtaloita. Tätä Znok Desingnin Leaves-viidakkokuosia ja nukatun collegekankaan yhdistelmää työstäessäni kuuntelin taidevalokuvaajan ajatuksia kuvaamisesta, taiteesta ja matkustamisesta, ja jollakin merkillisellä tavalla kuosi ja ohjelman sisältö kietoutuivat toisiinsa aika syvällisellä tasolla.




Kaavat muunsin jälleen kerran Noshin perustunikamallista: sekä edessä että takana on kaksi pystysuuntaista paneelia tummansinisestä nukatusta collegesta ja trikoosta. Trikookangas on hyvin tukevaa, joten se käy hyvin kaveriksi collegen kanssa. Tämä lämmin pusero ylläni otin vastaan todella juhlavan uudenvuoden avauksen Oulun kauppatorilla. 


Kun ompelin tunikaa, seurasin sivusilmällä luontokuvaajan matkaa eri puolilla maailmaa, ja yleensäkin kun katselen kuvia tai ohjelmia, saan niistä ideoita väriyhdistelmistä ja malleista. Ihastuin jotenkin tähän Znokin rehevään kuosiin, ja sain idean yhdistellä väripaneeleita hieman värileikkiin. 

Minulle on kertynyt aika paljon paloja hyvin monenlaisista ja monenvärisistä kankaista, joten pengon kasoja usein myös siitä näkökulmasta, mitkä värit ikään kuin lepäävät symmetrisesti toistensa vieressä. Jotta värejä voisi yhdistää, toki niiden pitää olla materiaaliltaan lähellä toisiaan ainakin pesun ja kutistumisen näkökulmasta. Sommittelin pitkän harkinnan jäålkeen seuraavan yhdistelmän: 



Hihoissa on tummansininen osio kyynärvarressa, ja olkavarressa on viininpunainen ja vaalean harmaa olkavarsiosa. Pusero-osat koostuvat tummansinisestä helmaosiosta, Leaves-trikoota on keskellä, ja yläosassa on pertrolinsininen trikoo sekä tummansininen kaula-aukon resori. Tuloksena on kuulemma hieman psykedeelinen kokonaisuus, mutta se antaa siivouspäivänä ekstrapaljon virtaa!

Väripaneeleiden yhdistäminen on aina haaste, mutta tuplahaaste siitä tulee, kun yhdistettäväksi tulevat vielä sivusaumoihin upotetut taskut.


Olen luvannut itselleni, että enää en pelkää mitään, joten teen niin paljon yksityiskohtia kuin inspiraationi ohjaa tekemään - en pelkää enää myöskään purkaa mitään tai pitää ylläni lopputuotoksia :)! Olen luvannut siis olla rohkea - tämä on mielestäni oikein hyvä motto aika moneen muuhunkin asiaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti