maanantai 5. joulukuuta 2016

Lämpimiä kaulaliinoja ja tuubeja

Kokeilin epätavallista kaulahuivimateriaalia, joustovelouria. Se on kankaana niin ihoystävällistä, että se mielletään usein vauvanvaatteiden materiaaliksi tai oloasuihin. Tein kokeilun, jossa ompelin velourpaloista putken, joka pituudeltaan yltää pari kierrosta kunnolla kaulan ympäri. Kokeiluni osoittautui todella toimivaksi. Materiaali on erittäin lämmin ja kosteutta hylkivä. Niinpä hengitysilma ei huurru tai jäädy kasvojen edessä olevalle alueelle.



Nyt minulla on vaikka minkävärisinä yhdistelminä näitä kaulaliinoja! Peruspalan koko on leveydeltään 39 cm ja pituudeltaan 44 cm. Teen yhden palan raidallisena: palassa on yksi 20 cm pala perusväriä ja kolme 8 cm palaa raitoina. Palat ompelen yhteen, taitan kaksin kerron nurinpäin ja jätän kääntöaukon pitkälle sivulle, niin päät tulevat siististi ommelluiksi.







Samettisen pehmeä tuubi on myös helppo ommella: leikkaan 150 cm kankaan leveydeltä 50 cm leveän palan, ompelen pitkän sivun kiinni ja jätän siihen kääntöaukon. Päät jätän vielä auki. Kun olen ommellut sivun, käännän liinan oikein päin. Pujotan käteni sivun kääntöaukosta ja nappaan molemmat avonaiset päät aukosta ulos. Kohdistan sauman ja tarkistan, ettei tuubi mene vahingossa ommellessa kierteelle. Ompelen sivut yhteen ja vedän ne aukosta pois. Nyt huivi on tuubin mallinen. Ompelen sivun kääntöaukon siististi umpeen. Tuubihuivin ompeluun on monta hyvää havainnollistavaa videota ja kuvallista ohjetta muualla netissä.



Tuubeja olen ommellut myös pehmeistä trikookankaista. Yksiväristen vaatteiden kera värikäs tuubihuivi tuo särmää. Olen ommellut perusväreistä myös yksivärisiä tuubihuiveja, jolloin asuste tasoittaa muuten värikästä asua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti