perjantai 18. marraskuuta 2016

Vähän juhlavaa ja hieman pirteää


Ilmat alkoivat viiletä pitkän ja lämpimän syksyn jälkeen. Lyhythihaisista trikoopuseroista siirtymä pitkähihaisiin, mutta vielä ohuesta trikoosta valmistettuihin paituleihin oli mukava, kun Majapuun mallistosta löysin ihania kuoseja syysmallistooni. Kangaslöytöjä tein toki muualtakin, Kankaita. comista olen tilannut trikoota, erilaisia jerseykankaita ja pehmeää joustovelouria.
Alla vasemmanpuoleinen salmiakkiruutuinen trikoo on Majapuulta. Yhdistin sen ohueen tummansiniseen jerseykankaaseen lempimalliani muuntelemalla. Tämä kaava on alun perin ollut lyhythihainen malli, mutta olen tehnyt siitä aika monta muunnosta. Oman lempimallinsa oppii aika pian tunnistamaan. Oikeanpuoleinen paksumpi salmiakkijersey on lempiväriäni navysinistä.



Joustovelourista olen ommellut kaulahuiveja ja erilaisia kotona pidettäviä helppoja puseroita. Rento taskutunika on syksyn Ottobre-lehden malli Relaxed: nimensä mukaisesti supermukava. Vasemmanpuoleinen värikombinaatio on yllättävän pirteä. Oikeanpuoleista valkoisesta ja tummansinisestä froteesta ompelemaani samaa mallia pidän myös töissä, se on hyvin lämmin. Raitaresori tekee hieman sporttihenkisen vaikutelman.






Tässä ovat ehkä alkuperäiset pitkähihaiset, joita aloin ideoida ilmojen viilettyä. Majapuun syyskuosit innoittivat kunnon värileikkiin. Vasemmanpuoleinen on kiva hieman levottomalla tavalla, mutta se ei ole haitannut - se on yksi lemppareistani saumaan upotettuine sivutaskuineen. Oikeanpuoleisessa trikoopuserossa on isot nelikulmaiset paikkataskut edessä, johon ne aika hyvin naamioituvat.


 


Alla olevat Leena Rengon kuosit löysin Oulun Aittaputtiikin hyllyltä. Erityisesti oikeanpuoleinen pitsikana on todella suloinen! Vasemmanpuoleinen malli on pitkähelmainen ja A-linjainen perustunika Noshin kaavalla.

























Alla on rivi lempimallistani ompelemiani erilaisia alkusyksyn T-paitoja. Keskimmäinen on orgaanista luomujerseytä ja hieman paksumpaa kangasta. Jotenkin siitä tulee heti hieman juhlavampi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti