perjantai 18. marraskuuta 2016

Koruja ja helmitöitä välipaloina



Kesän loppupuolella innostuin kokeilemaan korupiikkien mahdollisuuksia. Tein pieniä avaimenperiä yhdistämällä välirenkaiden avulla pariin korupiikkiin taivuttelemaani kombinaatiota. Näitä on kiva näperrellä: on mukava pyöritellä korukiviä erilaisiksi yhdistelmiksi. 

Spiraalihelmiä syntyi todella monenlaisina versioina ja eri värisinä. Tein pitkiä oopperahelmiä ja lyhyempiä, erilaisilla korulukoilla kiinnitettäviä malleja. Joihinkin ketjuihin kokeilin erilaisia riipuksia. Oikeanpuoleinen, mustien siemenhelmien avulla kokeilemani riipus oli uskomattoman työläs rakennella.







Tein avaimenperäriipuksia sekä vaijeriin että siimaan, perinteisinä helminauhoina ja spiraalimuodossa. Todella kestävää avaimenperäsiimaa ei taida olla olemassakaan, tavallinen kalasiima onkin suhteellisen helppo katkaista. Toisaalta koristeellinen avaimenperä ei toivottavasti yllättävässä tilanteessa sitten vahingoita korun kantajaa, jos se kuitenkin napsahtaa poikki.Vaijeri on kaksinkerroin punottuna ehkä kestävintä. Korut ovat kuitenkin koruja, ja tarkoitettu ehkä juuri sellaisiin tilanteisiin, joissa koruja pidetään :).





Korumaailmaan sukeltavalle suurin houkutus taitaa olla se, että on olemassa niin monta erilaista sävyä, joita on pakko kaikkia kokeilla, joten valmistuvien töiden määrällä ei ole sitten rajaa :)!                                               

 

Koruseteissä on muutakin mukavaa näperreltävää; lyhyiden korupiikkien ja välilenkkien avulla syntyy koristeellisia ranne-, nilkka- ja korvakoruja.

Tässä vielä muutama erilainen avaimenperäriipus jossakin maailmalla. Jokunen on palannut korjattavaksi juuri sen vuoksi, että ne ovat yllättävässä tilanteessa napsahdelleet. Niitä vahvistan punomalla siimaa läpivienteinä molemmin puolin, ja sitten ne palavaat takasin omistajilleen. Toivottavasti niistä on ollut kantajilleen iloa :)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti